Cep Telefonu
E-posta

Bursa Gezilecek Yerler

...
Bursa Gezilecek Yerler
Bursa Gezilecek Yerler

Bursa gezilecek yerler arasında daha çok Osmanlı Devleti'nin başkenti olması nedeniyle, Osmanlı'ya ait tarihi yapıların çokluğu dikkat çekmektedir. Türkiye'nin en kalabalık şehirleri arasında bulunan Bursa, aynı zamanda doğal güzellikleri ile de adeta bir turizm cennetidir diyebiliriz. 

İstanbul'a yakın olması sebebiyle yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan şehir, Osmanlı zamanında yaşamış padişahların ve devlet adamlarının türbelerini de yoğun olarak bulabileceğiniz şehirlerden biridir. Bu nedenle maneviyat turizmi Bursa için önemli bir yere sahiptir. 

bursa gezilecek yerler

Bursa Gezilecek Yerler Listesi 

Bursa gezi rehberi listenizde yer verebileceğiniz birçok alanı bulunuyor. Bunlardan bazılarına aşağıda yer verdik. 

Yeşil Camii

Osmanlı'nın ince mimarisini sonuna kadar hissedebileceğiniz Yeşil Camii, Bursa'nın fethinden sonra şehirde ilk yapılan yapılar arasında yer almaktadır. Caminin içerisinde bulunan çini süslemeleri, bu yapıya tarihi olmasının yanında farklı özellikler katmıştır. Bu yüzden cami yerli ve yabancı turistler tarafından en sık ziyaret edilen destinasyonlar arasında yer alır. 

Muhteşem çini süslemeleri ile görsel bir şölen sunan Yeşil Camii, ilk olarak hükümet konağı şeklinde Çelebi Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Oyma süslemeleri ile de son derece ünlü olan Bursa Yeşil Camii, mermer yüzeyleri ile de dikkat çekmektedir. Ön kapı kısmı ve diğer özellikleri ile tam manası ile bir abide özelliği taşıyan Yeşil Camii, Bursa'da mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. 

Sağlık Tarihi Müzesi

Şehrin merkezinde yer alan Sağlık Tarihi Müzesi, Türkiye'nin ikinci sağlık müzesi olma özelliğini taşır. İlki Edirne’de açıldıktan sonra ikinci Sağlık Tarihi Müzesi Bursa'da açılmıştır. Müze içerisinde özellikle tıp tarihinde kullanılan araç ve gereçleri bulabilirsiniz. 

Diğer taraftan tıp tarihine ait çeşitli tarihi belge ve yazışmalar bu müzede sergilenmektedir. Müzedeki araç gereçlerin yanı sıra, cam kavanozların içerisinde saklanan hastalıklı organlar ayrı bir dikkat çekmektedir. 

Uluabat Kuş Cenneti 

Muhteşem güzellikleri bir arada görmek ve doğanın kalbinde yer almak istiyorsanız, Uluabat Kuş Cenneti mutlaka Bursa gezilecek yerler listenizde yer almalıdır. Karacabey ilçesinde bulunan kuş cenneti, il merkezinden 53 kilometre ilçe merkezinden ise 13 kilometre uzaklıkta yer alır.

Kuş cenneti bünyesinde 60'tan fazla farklı kuş türünün bulunduğu bilinmektedir. Kuş gözlem kuleleri ile eşsiz bir keyif sunan bu mekân, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği destinasyonlar arasında yer alıyor. 

Yıldırım Beyazıt Külliyesi 

1402 yılında Osmanlı padişahı Yıldırım Beyazıt'ın talimatı ile inşa edilen külliye, şehir merkezinde bulunmaktadır. İlk yapıldığında son derece kapsamlı bir kompleks olan tarihi külliyenin, günümüze kadar önemli bazı kısımları gelebilmiştir. 

Günümüzde darüşşifa, Osmanlı hamamı, medrese, türbe ve cami gibi alanları ayaktadır. Osmanlı mimari kültürü yapısıyla dikkat çeken külliyenin türbe kısmında, Osmanlı padişahı Yıldırım Beyazıt'ın mezarı yer almaktadır. 

Mudanya Kemerli Kilise 

Tirilye bölgesinde yer alan Kemerli Kilise, tarihi özellikleri ile daha çok yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. 

Resimli kilise adıyla da anılan tarihi yapı günümüzde ibadet amacıyla kullanılmamaktadır. Kilisenin hangi dönem yapıldığına dair net bir bilgi bulunmamaktadır. 

Fetih Kapısı 

Osmangazi ilçesinde bulunan tarihi Fetih Kapısı, Bizans ve Roma dönemlerine kadar dayanan bir geçmişe sahiptir. Su kapısı olarak da bilinen tarihi yapının ancak iç surları bugüne kadar gelebilmiştir. Uludağ tarafında bulunan manastır ve tapınaklara buradan geçilerek gidildiği bilgisi bulunmaktadır. 

2008 yılında kapsamlı bir restorasyon çalışması yapılan Fetih Kapısı, şehrin günümüze kadar sağlam gelebilmiş tek kapısıdır. Bursa'nın fethi şenlikleri, her yıl bu bölgede yapılmaktadır.

Geruş Sinagogu 

Arap Şükrü Sokağında bulunan sinagog, 6. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaptırılmıştır. Yahudi vatandaşların dini ibadetlerini yerine getirmeleri içilen yapılan sinagog, iç ve dış süslemeleri ile bir hayli dikkat çekicidir. 

Kubbe yapısı bağdadi olan tarihi yapının 150 kişilik ibadet kapasitesi bulunmaktadır. Ziyaret ettiğinizde beğeninizi kazanacak tarihi yapı, Bursa gezilecek yerler listelerinde sıklıkla yer almaktadır. 

Orhangazi Camii 

Şehrin en önemli dini yapılarından biri olarak öne çıkan tarihi cami, II. Osmanlı padişahı ve aynı zamanda Osmanlı'nın kurucusu Osman Gazi'nin oğlu Orhan bey tarafından yaptırılmıştır. 

1339 tarihli yapım yılına sahip olan yapı, kesme ve yığma taş işçiliğinin şehirdeki en güzel örneklerinden biridir. İç motifleri ve ahşap çatısı ile sade bir görüntü sunan Orhangazi Camii, aslında büyük bir külliyenin parçasıdır. Ancak günümüze kadar külliyeden geriye sadece bu cami kalmıştır. Özellikle Bursa işgal edildiğinde külliyenin diğer yapılarına ciddi zararlar verilmiştir. 

Nikai Antik Kenti 

Bursa gezi rehberi listenize mutlaka etmeniz gereken yerlerden biri de İznik ilçesinde bulunan antik kenttir. Tarihi ilk çağ dönemlerine kadar uzanan antik kentin, milattan önce 4. Yüzyılda yıkıldığı bilinmektedir. 

İçerisinde antik tiyatro, kiliseler, surlar ve suyolları gibi farklı birçok yapı bulunmaktadır. Bu nedenle antik kent Bursa turizmine önemli katkılar sağlamaktadır. 

Mudanya Rum Mahallesi 

Osmanlı döneminde Rum vatandaşların yoğunluklu yaşadığı mahallelerden biri olması nedeniyle, bu isimle anılmaktadır. Mahallenin en güzel özelliği, neredeyse her sokaktan deniz manzarası bulunmasıdır. 

Osmanlı dönemine ait ahşap evlerinin yoğunluklu bir şekilde bulunduğu tarihi mahalle, ziyaretçilerine nostaljik bir görüntü sunmaktadır. 

Hasan Paşa Hamamı 

Mudanya ilçesinde bulunan tarihi Hasan Paşa Hamamı, günümüzde kullanılabilir durumda değildir. Ancak tarihi özellikleri taşıması sebebiyle, Bursa gezi rehberi listelerinde yer alır. 

Kitabesi bulunmayan fakat farklı kayıtlarda 1653 yılında yapıldığı belirlenen hamam, Osmanlı hamam mimarisinin en güzel örneklerinden birini teşkil etmektedir. 

Osman ve Orhan Gazi türbeleri 

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi beylerin türbeleri, Tophane Parkı'nın yanı başında bulunmaktadır. Bu türbelere benzer şehirde Osmanlı büyüklerine ait birçok anıt mezar bulunmaktadır. Bu nedenle Bursa aynı zamanda dini turizm merkezlerinden biri haline gelmiştir. 

Arap Şükrü Sokağı 

Bursa'da gece hayatının en canlı olduğu sokaklardan biridir. Klasik Osmanlı evlerinin bulunduğu sokak aynı zamanda Mayor ve Geruş Sinagogu’na da ev sahipliği yapmaktadır. Hem gece eğlencesinin aktif olması hem de tarihi özelliklere sahip yapıların bulunması nedeniyle, Arap Şükrü Sokağı şehrin en çok ziyaret edilen destinasyonları arasında yer almaktadır. 

Emir Sultan Camii 

Yıldırım Beyazıt'ın damadı Emir Sultan adına yaptırılan cami, çok uzun bir süreçte tamamlanmıştır. Yapımına 1363 yılında başlanılan Emir Sultan Camii, ancak 1429 yılında tamamlanmıştır. 

Caminin yapımı Yıldırım Beyazıt'ın kızı Fatma Hatun talimatı ile olmuştur. Fatma Hatun bu yapıyı eşi Emir Sultan adına yaptırdığı için bu isimle anılmaktadır. 

Ayvaini Mağarası 

Nilüfer ilçesi sınırlarında bulunan Ayvaini Mağarası doğal bir oluşum olması sebebiyle, doğal güzelliklere meraklı kişilerin ziyaretine uğramaktadır. İçerisinde akan dere ve göletler, buraya ayrı bir güzellik katmaktadır. 

İçerisinde bulunan ve tamamen doğal bir şekilde meydana gelmiş sarkıt ve dikitler, mağaraya zengin bir görsellik katmaktadır. 

İnegöl Ormanları 

Şehrin kalabalığından ve stresinden bir süre uzaklaşmak isteyenlerin ziyaret edebilecekleri önemli destinasyonlarından biridir. İnegöl ilçesinde bulunan orman, Uludağ'a yakın konumdadır. 

İçerisinde geyik ve ayı gibi farklı yabani hayvanların da yaşadığı İnegöl ormanları, doğal güzelliklere merakı olanların Bursa'da gezilecek yerler listelerinde yer alır. 

Uludağ Kayak Merkezi 

Uludağ Kayak Merkezi sadece Bursa'nın değil aynı zamanda Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezleri arasında yer almaktadır. Türkiye'de kayak yapmak için birçok destinasyon bulunsa da, bunlar arasında en fazla tercih edileni Uludağ Kayak Merkezidir. 

Bursa'nın İstanbul'a yakın olması nedeniyle, tanınmış isimler de Uludağ Kayak Merkezini kış aylarında sıklıkla ziyaret ederler. Kış aylarında kayak merkezine gittiğinizde ünlü birini görme ihtimaliniz oldukça yüksektir. 

Keramet Kaplıcaları 

Orhangazi ilçe merkezinden 15 kilometre uzaklıkta bulunan kaplıcalar, şehir merkezinden ise 63 kilometre uzaklıkta yer alır. Özellikle deri ve cilt hastalıkları başta olmak üzere Romatizma hastalıklarına da iyi geldiği bilinir. 

Bursa Ulu Camii 

Bursa gezilecek yerler denildiğinde şüphesiz ki akla ilk gelenlerden biri, şehirdeki Osmanlı'nın en büyük eserlerinden olan Bursa Ulu Camii'dir. Yapımına 1396 yılında başlanan ve 1400 yılında tamamlanan tarihi caminin toplamda 20 kubbesi ve iki minaresi bulunmaktadır. 

Orta kısmında ise devasa bir şadırvan yer alır. Geçmeli ve oyma işçiliği ile ceviz ağacından yapılan minberi görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Diğer taraftan minber kısmında Osmanlıca altın yaldızla yazılmış kitabesi bulunmaktadır. 

Kitabeye göre camiyi Yıldırım Beyazıt Han’ın yaptırdığı yazmaktadır. Ayrıca caminin duvarlarında bulunan 192 farklı levha, bu caminin önemli özellikleri arasında yer alır. Güneş ve galaksi sistemlerini simgeleyen çizimlerin bulunduğu minber kısmı, tam manasıyla görülmeye değer zengin süslemelere sahiptir. 

Bursa Kapalı Çarşı 

Heykel semtinde şehir merkezinde bulunan kapalı çarşı, Osmanlı kapalı çarşı mimarisini en iyi şekilde yansıtan yapılardan biridir. İçerisinde başta sarraf ve kuyumcular olmak üzere, çeşitli dükkânlar bulunmaktadır. 

Çerkezköy Tur aracılığı ile hayalinizdeki yerleri keyifli bir şekilde gezebilirsiniz. Bizlere ulaşarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Turlarımız ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: