
Belirtilen kalkış noktalarından hareketle gece yolculuğumuz başlıyor.
Aşıklar Müzesi - Amasya Arkeoloji Müzesi - Sultan İkinci Beyazıt Külliyesi - Şehzadeler Parkı - Hazeranlar Konağı – Bimarhane - Çakallar Tepesi
Yaptığımız yolculuk sonrasında Amasya’ya ulaşıyoruz. Amasya’da alacağımız (Ekstra) kahvaltının ardından Osmanlılar döneminde Şehzadeler şehri olarak bilinen bu güzel şehri gezimize başlıyoruz. İlk olarak dillere destan olmuş Aşıklar olan Ferhat ve Şirin’in efsanesinde, Ferhat’ın Şirin için dağları delerek açtığı su kanallarını görmeye gidiyoruz. Su kanallarının görüldüğü noktada Amasya belediyesi tarafından açılmış olan Aşıklar Müzesini geziyoruz. Aşıklar Müzesi sonrasında mumya müzesi olarak bilinen Amasya Arkeoloji müzesini ziyaret ediyoruz. Arkeoloji, etnografya, fosil ve mumyalar bölümlerini gezdikten sonra Amasya’da şehzadelik yapmış ve Osmanlı’ya padişah olmuş Sultanlarımızdan, Sultan İkinci Beyazıt Külliyesini ziyaret ediyoruz. Külliye içerisinde paratoner olarak kullanılmış çınar ağaçlarını, o dönemde payitaht İstanbul’u merak eden ama gidemeyen Amasyalılar için İstanbul siluetinin çizildiği tarihi şadırvanı, kapı girişlerindeki denge sütunlarını ve camiinin içini gezdikten sonra Yeşil ırmak kıyısına iniyoruz. Yeşil ırmak, Sivas’tan doğarak Samsun’un Çarşamba ilçesinde denize dökülene kadar geçtiği tüm bölgelere hayat verir. Amasya, Yeşil Irmak’ın iki yakasına yerleşmiş bir şehirdir. Amasya; Osmanlı döneminden kalma 18. ve 19. Yy konaklarının, Yeşil Irmak boyunca inci tanesi gibi dizilmiş yalılarıyla, İran kökenli Pontus krallarının mezarlarının Harşena Dağı’na oyularak aldığı tapınak görüntüsüyle, Ferhat ve Şirin efsanesiyle müthiş bir görsel şölenle sizleri kendisine hayran bırakacaktır. Şehzadeler parkında yapacağımız yürüyüş sonrasında Roma dönemi kemerleri üzerine oturtulmuş Alçak Köprüden geçerek Hazeranlar Konağını da görebileceğimiz bu gezimizde Osmanlı dönemi yaşantısını daha iyi anlayabileceğiz. Hazeranlar konağı ve çevresinde vereceğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz Kral Kaya Mezarlarının yanına kadar çıkabilecekler. Serbest zamanımız sonrasında Osmanlı döneminde Hastane olarak kullanılan Bimarhane’yi ziyaret edeceğiz. Dönemi itibariyle kullanılan tedavi yöntemlerinin yazılı ve görsel sunumlarının yapıldığı Bimarhane gezimiz sonrasında Amasya Şehir merkezinden hareket ederek bütün Amasya’yı tepeden görebileceğimiz büyüleyici bir manzaraya sahip olan Çakallar Tepesine çıkıyoruz. Burada Amasya’yı kuş bakışı seyrederken çaylarımızı, kahvelerimizi yudumlama imkanı bulacağız. Serbest zamanımızın ardından otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
KONAKLAMA: DEDEMAN TOKAT
https://www.dedeman.com/TR/7-Oteller/285-Dedeman-Tokat/
Ballıca Mağarası - Tokat Arkeoloji Müzesi - Yazmacılar Çarşısı - Tarihi Saat Kulesi
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Ballıca Mağarasına hareket ediyoruz. Ziyarete açılan 8 salonu 680 mt uzunluğunda ve 95 m yüksekliğinde olan Ballıca Mağarası, dünyanın en büyük ve en görkemli mağaralarından biri. Bu doğa harikası, henüz ziyarete açılmayan ve keşfedilmemiş bölümleri ile gizemini korumayı sürdürüyor. Ballıca Mağarası'ndaki oluşumları izlemek, doğal bir müzeyi gezmek gibi. Yaşı yaklaşık 3,4 milyon yıl olarak tespit edilen Ballıca Mağarası, şimdiye kadar tespit edilen tüm mağara oluşumlarına sahip olmanın yanı sıra, özgün Soğan Sarkıtları ile de uluslararası önem taşıyor. Mağaranın ziyarete açılan bölümlerinde dolaşırken kendinizi, her adımda hayrete düşüren, heyecan verici ve gizemli bir yolculuğa çıkmış gibi hissedeceksiniz. Ballıca Mağarası gezimiz sonrası Anadolu’ da Taş Baskı Yazmacılık denildiğinde akla ilk gelen şehir olan Tokat’ın yok olmaya yüz tutan bu önemli sanatı hakkında bilgiler alabileceğimiz Baskı atölyesine gidiyoruz. Ihlamur ağaçlarının oyulması ve desene dönüştürülmesiyle gerçekleşen Taş Baskı sanatı hakkında Baskı Ustasından bilgiler alıp kendi baskımızı yapma imkanı bulacağız. Dileyen misafirlerimiz yanlarında düz penye vb. ürünler getirerek kendi baskılarını yanlarında götürme imkanına da sahip olabilirler. Baskı sanatının inceliklerini öğrenip kendi baskımızı yapma fırsatı bulduktan sonra Tokat Kebabının tadına bakabileceğimiz öğle yemeği molamızı veriyoruz. Molamızın ardından İlk durak noktamız Tokat Kalesi eteklerinde bulunan Tokat Arkeoloji Müzesi oluyor. Anadolu tarihinde yer alan çok önemli eserlerin sergilendiği Arkeoloji müzesinde kronolojik sıralamaya uygun yapılmış düzenlemesiyle modern müzecilik anlayışının esintilerini göreceksiniz. Etnografik eserlerin de sergilendiği müze gezimiz sonrasında Tokat Mevlevihanesi` ne ulaşıyoruz. Mevlevilik hakkında rehberimizin yapacağı anlatımları dinledikten sonra günümüzde müze olarak ziyarete açık olan Mevlevihaneyi geziyoruz. Sonrasında hemen yakınlarında bulunan Tarihi Saat Kulesine geçerek fotoğraflarımızı çekiyoruz. Fotoğraf molası sonrasında Yazmacılar Çarşısı olarak da bilinen Taş Han’a ulaşıyoruz. Verilen serbest zaman içerisinde dileyen misafirlerimiz Taş Han’da alışveriş yapabilir dileyen misafirlerimiz de avlusundaki oturma alanında çay, kahve içebilirler. Taş Han’da verilen serbest zaman sonrasında otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
KONAKLAMA: DEDEMAN TOKAT
https://www.dedeman.com/TR/7-Oteller/285-Dedeman-Tokat/
Tarihi Saat Kulesi - Çorum Arkeoloji - Etnoğrafya Müzesi - Çorum Kalesi - Hattuşaş Antik Kenti – Yazılıkaya – Çorlu
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Çorum Merkez’e hareket ediyoruz. Çorum Şehir merkezinde bulunan Tarihi Saat Kulesinin bulunduğu meydanda fotoğraf molası veriyoruz. Fotoğraf molası sonrasında Hititlere başkentlik yapmış bu önemli şehirde, kazılar sonucu elde edilmiş birçok tarihi eserin sergilendiği Çorum Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesini geziyoruz. Müze gezimizin ardından Selçuklulardan günümüze miras kalmış olan Çorum Kalesine gidiyoruz. Surlarını ve iç yapılarını gezdikten sonra UNESCO tarafından koruma altına alınmış olan Hititlerin başkenti Hattuşaş Antik Kentine ulaşıyoruz. Hattuşaş Antik kentindeki gezimizde sırasıyla Kral Kapı, Sfenksli Kapı, Yer Kapı, Potern, Hiyeroglifli Oda, Hitit Surları, Büyük Mabed ve Nişantaşı’nı görüyoruz. Meşhur Yeşil Taşı ve Büyük Tapınağı gördükten sonra Hititlerin açık hava tapınağı olan Yazılıkaya’ya geçiyoruz. Burada Hitit tanrılarının kabartmalarının bulunduğu A ve B odasını ziyaret ediyoruz. Çevre köylerde dokunan kilimlerin sergilendiği Arinna Halı-Kilim kooperatifinde vereceğimiz çay molasının ardından Çorlu’ya dönüş yolculuğuna başlıyoruz Bolu-Adapazarı-İzmit – İstanbul güzergahını takiben Çorlu’ya ulaşıyor ve siz değerli misafirlerimizi bir başka GEZİGO TUR organizasyonunda görüşmek üzere aldığımız noktalarda bırakarak vedalaşıyoruz.